CÍMERES POLOSKA

Hogyan védekezhetünk a címeres poloskák ellen?

A télire menedéket kereső címeres poloskák ellen résmentesen illeszkedő szúnyoghálóval, a falakon lévő rések betömésével,  a házfalak tövében lévő búvóhelyek megszüntetésével, valamint a nyílászárók keretére, a szúnyoghálókra, redőnytokokra, faláttörésekre vagy közvetlenül a rovarokra fújt speciális rovarirtóval védekezhetünk.

Csak címeres poloska ellen hatásos a Protect poloskairtó aeroszol?

A Protect címeres poloska-irtó aeroszol a hatósági engedélye alapján kizárólag e rovarok elleni védekezésre használható. Más mászórovarokra (így például az ágyi poloskákra is) olyan szereket használjanak, amelyek csomagolásán ezek fel vannak tüntetve.

Használhatunk-e eredményesen más rovarra készült irtószert is a címeres poloskák ellen?

A rovarirtószereknek biztos hatása csak azokra a rovarokra van, amelyek a hatósági hatásvizsgálatok alapján az engedélyükben, és ebből fakadóan a csomagolásukon szerepelnek. Kifejezetten a kártevőkre fújva a Protect kártevőirtó permetet is használhatjuk a telelésre a lakásokba húzódó címeres poloskák ellen.

Miért nem pusztul el a címeres poloska azonnal, amikor ráfújjuk az irtószert? Ez azt jelenti, hogy nem hatásos?

A címeres poloska-irtó aeroszollal érintkező rovarok nem pusztulnak el azonnal, ez azonban nem jelenti azt, hogy a szer nem hatásos. A felszívódásához idő kell akkor is, ha közvetlenül a rovarra fújjuk a szert.

Meddig véd a címeres poloska-irtó aeroszol, ha befújjuk vele a nyílászárók keretét?

A címeres poloskák megjelenését követő befújás után két héttel érdemes megismételni a kezelést, így folyamatosan fenntarthatjuk azt a méregmezőt, amellyel érintkezve a meleg telelő helyet kereső rovarok elpusztulnak.

Terjesztenek-e a címeres poloskák emberre veszélyes betegségeket?

A címeres poloskák jelenlegi tudásunk szerint nem terjesztenek humánbetegségeket, kárt csak a táplálékul szolgáló haszonnövényekben okoznak. A bűzmirigyeikből védekezésként kiválasztott folyadék egyes esetekben okozhat allergiás reakciókat.