Megakadályozza a lárvák és bábok kifejlődését is

PROTECT fáraóhangya-irtó csalétek – elpusztítja a teljes bolyt

FelhasználhatóZárt térben fáraóhangyák irtására alkalmas. A PROTECTfáraóhangyairtó csalétek olyan rovarnövekedést gátló szert tartalmaz, amelynek nincs azonnali ölőhatása, azonban meggátolja a királynők peterakását, illetve a lárvák fejlődésében zavart idéz elő, és a hangyaboly 12-14 hét alatt elhal.

Használati utasításA szabad szemmel alig látható, 2-2,5 mm nagyságú, sárgásbarna színű fáraóhangyák jellemző tulajdonsága, hogy fészküket a falak repedéseiben, a csővezetékek, a konnektorok mentén alakítja ki. Egy-egy boly több ezer dolgozóból és  – más hangyafajoktól eltérően  – több királynőből áll. A bolyban található királynők és utódok táplálékáról a tömegesen megjelenő, igen apró termetű hangyák gondoskodnak.

A műanyag csalétekállomás felső záró részét a jelzés mentén vágjuk le, majd a ragasztó korongról a védőfóliát húzzuk le. A csalétekállomást a hangyák vonulási útvonalán úgy ragasszuk fel, hogy azok nyílása felülre vagy oldalra kerüljön. A csalétekállomást a fáraóhangyák előfordulási helyeire, elsősorban a konyha, fürdőszoba és az éléskamra (élelmiszerszekrény) oldalaira a csalétek hátlapján levő ragasztóval rögzítsük, de amennyiben más helyiségekben is megjelennek, úgy oda is tegyünk.

Ajánlott mennyiség: 2 db csalétek/20 négyzetméter.

A biztos hatás érdekében a kihelyezett csalétket célszerű 3 hónapon keresztül azonos helyen kint hagyni akkor is, ha a hangyák előfordulása már esetleg jóval korábban megszűnik.

A csalétek kihelyezése után előfordulhat, hogy rövid ideig a korábbinál több hangya észlelhető, de ez a kiváló vonzó hatás következménye. Ha sok a hangya és a csalétek elfogy vagy megrongálódik, úgy újabb csalétket kell kihelyezni. A kihelyezett csalétekállomást takarításkor óvjuk a víztől, mert hatékonysága megszűnik! Komoly ártalom esetén a csalétek alkalmazás előtt 2 héttel a PROTECT háztartási permetezőszer felhasználásával a hangyák száma csökkenthető. Vigyázat! A csalétek alkalmazásakor semmilyen más rovarirtószert ne használjunk. A csalétek alkalmazását követően, ugyancsak PROTECT háztartási permetezőszerrel, zárópermetezéssel a megmaradt hangyák elpusztíthatók.

Felhasználás előtt mindig olvassa el a termék címkéjét is, és a felhasználási utasításban leírtakat minden körülmény között tartsa be!