A meleg idő beköszöntével a hangyák is felélednek, és gyakran rögtön egy erős kirajzással lepnek meg bennünket a lakásunkban. Mivel senki sem szereti, ha százasával mászkálnak a fürdőszobájában, konyhájában vagy a kamrájában a hangyák, legjobb, ha a kezünk ügyében tartunk azonnal ható, és egyben tartósan is védő irtószereket. Ezek mellett ilyenkor érdemes olyan készítményeket is használni, amelyek az egész bolyt képesek elpusztítani.

A télen visszahúzódó, túlélő üzemmódra kapcsoló hangyák tavasszal intenzív bolyépítésbe kezdenek, és az aktivizálódásukkal ilyenkor gyakran úgy szembesülünk, hogy a “semmiből” hirtelen elárasztják a lakás valamely részét. Egy boly méretéhez és létszámához képest nem sok egyedről van szó, de elég ijesztő, amikor hirtelen több száz hangya kezd el nyüzsögni például a konyhánkban. Ilyenkor mindenki gyors hatású szert akar bevetni ellenük, amellyel azonnal megszüntethetjük ezt a rajzást.

Erre ajánlható Protect® hangyairtó aeroszol és a Protect® rovarirtó permet. Ezektől a lefújt hangyák azonnal elpusztulnak, a kezelt helyeken pedig egy olyan felület keletkezik, amellyel érintkezve a később érkező hangyákban is felszívódik az irtószer. A hangyák megjelenési helyeit, útvonalait érdemes időről időre befújni a használati utasításban foglaltak szerint.  

Van arra is módszer, hogy az egész bolytól megszabaduljunk. A praktikus, felhasználásra kész etetőállomásban forgalomba hozott géles Protect® hangyairtó csalétek és a granulált Protect® Combi hangyairtó csalétek ugyanis képes arra, hogy elpusztítsa a teljes hangyabolyt.

Ezek a csalétkek a bennük lévő speciális rovarfejlődés-gátló hatóanyaggal megakadályozzák, hogy a peték, bábok hangyává fejlődjenek. Ráadásul terméketlenné teszik a királynőt, így a boly fokozatosan elpusztul.
A trópusi területekről származó, így egész évben aktív, de mérsékelt éghajlaton csak lakásokban előforduló, sárgásbarna-mézszínű, apró, nagy tömegekben megjelenni képes fáraóhangya irtására a speciális összetételű Protect® Fáraóhangya-irtó csalétek a legalkalmasabb.

A részletekről és a hangyák ellen bevethető további szerekről itt olvashat:
https://megfoglak.hu/irtoszerek?kartevo=hangya