A tavasz a hangyák serény fészeképítő időszaka is egyben. Az apró rovarok ilyenkor gyakran csapatostul jönnek-mennek a lakásban. Különösen veszélyeztetett zónának számítanak a párás és az étel tárolására alkalmas helyiségek, mint például a fürdőszoba, a konyha vagy a kamra, ahol gyakran szinte rajzanak a hangyák, amelyek azonban hatékonyan kiűzhetők a lakásból, és akár az egész bolyt is meg tudjuk szüntetni speciális szerekkel. 
 

A felszínen
Az otthunkban tapasztalt hangyainvázió ellen mindenképpen tenni kell, máskülönben csak rosszabb lesz. A PROTECT hangyairtó aeroszol  a lakásban és a teraszon egyaránt kiválóan pusztítja a hangyákat, egyetlen fújás elég az egyedek azonnali kimúlásához. Ráadásul a kezelt, lefújt helyeken olyan felület keletkezik, amellyel érintkezve a később arra járó hangyák is elpusztulnak. Ilyenkor a rovarok nem pusztulnak el azonnal, ott helyben. A tartós hatás elérése érdekében érdemes időnként újra befújni a hangyák közlekedési útvonalait az aeroszollal. A termékcsalád egy másik, hasonló termékét, a PROTECT csótány- és hangyairtó aeroszolt is bevethetjük még a lakásban rohangáló hangyák ellen, amit a benti terekben és a balkonon szintén alkalmazhatunk.

Támadás a fészek ellen
Érdemes a felszínen látható rovarok mellett célzott irtást alkalmazni a föld alatt, valamilyen védett résben vagy üregben felépített komplett boly ellen is. Itt a leggyakrabban az a probléma, hogy nem is ismerjük a boly helyét, vagy annyira eldugott, hogy nem férünk rendesen hozzá. Erre alkalmazhatók a Protect speciális csalétkei, amelyeket a dolgozó hangyák – tehát azok, amelyekkel a házban vagy az erkélyen találkozunk – visznek be magukkal a fészek belsejébe. A PROTECT hangyairtó csalétek, illetve a PROTECT COMBI hangyairtó csalétek  egyaránt kiválóan alkalmas a teljes boly kiirtására. A csalétkek kihelyezése előtt érdemes minden élelmiszert jól zárható tárolóba elpakolni, beleértve a háztartási hulladékot is, hogy ne ezeket, hanem a csalétket vigyék el a hangyák. Ha esetleg azt tapasztaljuk, a hangyák nem látogatják a kihelyezett csalétket, helyezzük át egy másik közlekedési útvonalukhoz.
A csalétkeket a házban, és védett helyen a teraszon vagy a ház körül is alkalmazhatjuk.  Ezektől a szerektől nem azonnal pusztulnak el a rovarok, ezért akkor se aggódjunk, ha megnő a hangyák száma a csalétek körül. Ez csupán annyit jelent, hogy egyre több dolgozó jár rá a “csalira”, vagyis egyre többen fogják behurcolni magukkal azt a bolyba, ahol így a még fejlődő hangyalárvákra, bábokra és hangyakirálynőre is kifejtheti a hatását a szer. A hangyamentes állapot eléréséhez körülbelül 12 hétre van szükség. Miután már a királynő is elpusztult, nem tud több petét lerakni, nem lesznek újabb dolgozók, így a boly végérvényesen kihal.

Fáróhangyával van dolgod?
Amennyiben sárgásbarna-mézszínű, egészen apró, 2-3 milliméteres hangyák jelenlétét tapasztaljuk a lakásban, akkor a trópusok meleg vidékéről származó fáraóhangyákkal hozott össze bennünket a sors. Nálunk csak házon belül futhatunk össze velük, hiszen a klíma ott ideális számukra. Irtásukra a speciális összetételű Protect Fáraóhangya-irtó csalétek a legalkalmasabb, amely szintén az egész bolyt pusztítja el.

Felhasználás előtt mindig olvassuk el a termékek címkéjét, és a felhasználási utasításban leírtakat minden körülmény között tartsuk be!