Vannak olyan kártevők, amelyek jelenlétükkel egész évben kellemetlen pillanatokat okozhatnak a számunkra. Ilyenek például a különböző rágcsálók, különösen a házi egér (Mus musculus) vagy éppen a vándorpatkány (Rattus norvegicus), amelyek ilyenkor télen még inkább az ember környezetébe húzódnak. A hihetetlenül szapora és veszélyes betegségeket terjesztő jószágok elleni védekezésre a Bábolna Bio speciális termékei számos lehetőséget kínálnak. Patkányokkal szemben különösen hatékony a forradalmian új, otthoni használatra is kiválóan alkalmas csalétek rendszer, a PROTECT Revolution!

Nem érhet minket meglepetés, ha átnézzük az éves kártevőnaptárt!

 

 

Ha már évkezdet, akkor mindenkinek szíves figyelmébe ajánljuk az éves kártevőnaptárunk tüzetes átböngészését, hiszen ebből pontosan kiderül, hogy az elkövetkező 12 hónapot nézve mely időszakban, mi ellen és mivel érdemes szakszerűen védekeznünk. A legfontosabb tényeket dióhéjban összefoglalva: a csótányok és az ágyi poloskák, valamint a ruha- és élelmiszermolyok egész évben megkeseríthetik a mindennapjainkat. A többi rovarkártevő kapcsán viszont annyi jó hírünk azért van, hogy ők általában szezonálisan jelennek meg az ember territóriumában. Március-áprilistól viszont indul a „nagy menet”; elsőként a hangyák, majd a legyek inváziójával. Májustól pedig már a szúnyogok és a kullancsok, illetve a címeres poloskák, július környékén pedig a darazsak is újfent feltűnnek és akár őszig is kellemetlenkedhetnek körülöttünk.

 

Az éjszakai portyázók folyton táplálék után kutatnak

Jogos a kérdés, hogy de mi van a rágcsálókkal, hiszen valamilyen szinten az egész év soránfelbukkanhatnak környezetünkben. Viszont a fő szezonjuk éppen ilyenkor, a tél kellős közepén van, és egészen februárig tart. Ez nem csoda, hiszen ilyenkor a házkörüli mezőgazdasági épületek és gabonatárolók, a padlások, vagy éppen a lakások kamrái számos élelemszerzési lehetőséggel kecsegtetik őket. Nappal általában a búvóhelyeiken és/vagy a fészkükben húzódnak meg, döntően éjszaka indulnak táplálékuk felkutatására. Megjelenésüket viszonylag egyszerűen felfedezhetjük az ürüléknyomaik, illetve a különféle kártételük és a nyomukban maradt kellemetlen szaguk alapján. Szakszerű megfékezésükre a Bábolna Bio számos alternatívát kínál. Az irtószeres termékeink közül a PROTECT paraffinos rágcsálóirtó blokk-ot, a PROTECT rágcsálóirtó granulátum-ot, valamint a KILRAT rágcsálóirtó pép-et is ajánljuk, a ragasztós elven működőek közül pedig a BIOSTOP egérfogó ragasztós lap, vagy éppen a BIOSTOP irtószer nélküli ragasztó használata javasolt. 

Teljes a siker, ha a rágcsálók nem fognak gyanút

Kifejezetten a patkányok elleni védekezésre viszont íme egy forradalmian új megoldás: a PROTECT Revolution csalétek rendszer! De miért valódi újdonság ez a termékünk a piacon lévő irtószerek között? Pontokba szedtük a legfontosabb tudnivalókat:

 

1. A víz nélkülözhetetlen a patkányok számára, hiszen anélkül rövidebb ideig tudnak életben maradni, mint táplálék nélkül. Ráadásul hozzánk, emberekhez hasonlóan ők is több élelmet képesek elfogyasztani, ha közben ihatnak is. A PROTECT Revolution azirtószeres csalétek mellett azonban ivóvízforrásként szolgáló hatékonyságnövelő géltis tartalmaz.

 

2. A patkányok túlélési stratégiájának nagyon fontos eleme a neofóbia, tehát minden új, vagy szokatlan tárggyal, illetve dologgal szemben gyanút fognak, és a kihelyezett irtószer fogyasztását nagyon kis mennyiségben, vagy egyáltalán nem kezdik meg. Ha viszont azonos területen vizet és táplálékot is találnak, akkor csökken az óvatosságukés a közelben maradnak.

 

3. A termék aromaáteresztő csomagolásban kerül forgalomba, és biztosítja az irtószer érintése nélküli biztonságos kihelyezést. A speciális csalétek tálca alkalmazásával, a fólia patkányok általi felbontása és a csalétekből történt fogyasztás nyomaiból pedig egyértelműen megállapítható, hogy az irtási stratégia legfontosabb lépése, a neofóbialeküzdése megtörtént. 

 

4. A rágcsálóirtó granulátum hatóanyaga a bromadiolon, amely korszerű, második generációs véralvadásgátló hatóanyag. Elhúzódó hatása szintén lehetővé teszi, hogy a rágcsálók ne hozzák összefüggésbe az irtószer fogyasztását és a mérgeződést.

A PROTECT Revolution tehát kiváló megoldás a patkányinvázió megfékezésére. Viszont legvégül fontos azt is megjegyeznünk, hogy mindenféle élelmiszertől, takarmánytól, italtólszigorúan elkülönítve, gyermek, valamint nem célszervezet állatok által hozzá nem férhető helyen tárolandó!