Esővízgyűjtőkbe és a házi kedvencek helyére

PROTECT szúnyog- és bolhalárvairtó permet – meggátolja a kártevő kifejlődését

Felhasználható:

Zárt térben a bolhalárvák, valamint szabadban és zárt térben, tenyészővizekbe juttatva, a szúnyoglárvák fejlődésének, illetve a bábok  átalakulásának meggátlására alkalmas. A kifejlett szúnyogokra nincs hatással.

A környezetünkben élő bolhapopuláció 50 százaléka pete-, 35 százaléka lárva-, 10 százaléka bábállapotban van jelen, és csak 5 százaléka a kifejlett vérszívó egyed. A peték és a lárvák száma az S-metoprén rovarfejlődést szabályozó hatóanyag használatával csökkenthető, mert gátolja a fejlődési alakok átalakulását, és ezáltal megállítja a kártevő-populáció szaporodását.

Használati utasítás:

A szórófej aktiválása: a szórófejen található gomb folyamatos nyomva tartása mellett a szórófej adagolónyílását fordítsa ON állásba.

Használatot követően a szórófej adagolónyílást tekerje vissza OFF jelzésig, így a véletlenszerű működtetés megakadályozható.

Szúnyoglárvák elleni kezelés:                                    

A készítmény a lakóhely környezetében fellelhető, díszhalak tartására nem szolgáló, ivóvízként nem hasznosított, élővizekkel összeköttetésben nem lévő kisebb-nagyobb vízgyülemek kezelésére használható fel, amelyek időszakosan vagy folyamatosan alkalmasak lehetnek szúnyoglárvák tenyészésére.

Alkalmazási mennyiség:

A lárvák tenyészésére szolgáló vizet (pl. összegyűlt esővizet) előzetesen szemrevételezze.

A szükséges mennyiséget az alábbi táblázat figyelembe vételével határozza meg.

Az alábbi mennyiséget heti egy alkalommal juttassa közvetlenül a kezelendő víz (pl. összegyűlt esővíz) felületére:

Szúnyogtenyésző helyVízmennyiségDózis*
esővízgyűjtő hordó100-200 liter3-4 pumpálás
esővíz felfogására alkalmas kisebb tenyészőhely2-100 liter2 pumpálás
virágcserép, virágláda alátétjemax. 1-2 liter1 pumpálás

*1 pumpálással kb. 1 ml permet juttatható ki.

Szükség esetén a kezelést havonta egyszer ismételje meg.

A Protect bolha- és szúnyoglárva-irtó permettel kezelt víz nem alkalmas étkezésre termelt növények (pl. zöldségek, fűszernövények) öntözésére, de felhasználható a talaj, illetve az udvar fellocsolására, valamint a kert, park, legelő öntözésére.

Bolhalárvák elleni kezelés:

A Protect bolha- és szúnyoglárva-irtó permet használata előtt ajánlatos a kezelendő helyiséget kiporszívózni, mivel ezzel a bolhalárvák és bábok jelentős része eltávolítható, ezáltal eredményesebb lesz az irtás.

A kezelendő felületeket kb. 1 m távolságból egyenletesen permetezze le. Fordítson kiemelt figyelmet a padló réseinek, valamint a kutyák és a macskák alvó és nyughelyének kezelésére, mivel ezek a területek erősebben rovarfertőzöttek lehetnek.

Alkalmazási mennyiség: 500 ml Protect bolha- és szúnyoglárva-irtó permet kb. 7,5 m2 felület kezeléséhez elegendő.

A permetezéssel létrehozott nedves bevonat száradás után eltűnik. A kezelt területet csak a permet felszáradása után szabad használatba venni.

Mivel nem zárható ki, hogy az első kezeléskor bábállapotban lévő bolhák kifejlődnek és petét raknak, a permetezést 8-14 nap múlva ismételje meg.

Az állatokon lévő bolhák irtására a kutyák és a macskák állatgyógyászati termékkel történő egyidejű kezelése javasolt. E célra a készítményt használni tilos!

Érzékenyebb felületek (pl. szőnyegek, kárpitok stb.) kezelése esetén ajánlatos − nem feltűnő helyen − próbakezelést végezni. Mészkő-travetrin felületeken ne alkalmazza.

Felhasználás előtt mindig olvassa el a termék címkéjét is, és a felhasználási utasításban leírtakat minden körülmény között tartsa be!