A légy mindenevő, viszont csak oldott anyagokkal képes táplálkozni, a szilárd eledelt a nyálával vagy a hányadékával hígítja fel, folyadékigénye ezért igen nagy. Leginkább az édességeket kedveli, de szívesen keres fel különféle szervesanyag-lelőhelyeket is, mint például a trágya, az ürülék vagy a szemét. Ezek nemcsak táplálék- és folyadékforrást jelentenek számára, hanem príma tenyészőhelyet is.

A legyek elszaporodásának mértékét a táplálék és a tenyészőhely határozza meg. Épp ezért  a védekezés egyik hatásos módja, ha megszüntetjük vagy jól lefedjük a lehetséges szervesanyag-lelőhelyeket a házban és a ház körül. Segítheti a távol tartásukat, ha szúnyoghálót használunk a nyílászárókon.

Ki gondolta volna, hogy a légy finnyás bizonyos szagokra? Utálja például a szegfűszeg, a borsmenta, a citromfű vagy a levendula finom aromáját, messze elkerüli azokat a területeket, ahol illatoznak. Tipp: vágjunk félbe egy citromot, tűzdeljük tele szegfűszeggel, és tegyük a megvédendő placcra.

Ha biztosra akarunk menni – a citromból pedig inkább limonádét késztenénk –, és a vegyszerektől is megkímélnénk a környezetünket, akkor kedvünkre válogathatunk BioStop rovarcsapdacsalád irtószermentes termékeiből, amelyek természetes anyaggal vagy fizikai úton fejtik ki a hatásukat.

BIOSTOP légyfogó szalag 
Zárt térben legyek és más repülő rovarok irtására alkalmas. Ideális a használata lakásban, hétvégi házakban. 
 
BIOSTOP légycsapda
A hagyományos légyfogó korszerű formája, amelynek segítségével hatékonyan foghatja össze a legyeket a lakásban. Rgasztóanyaga hosszú élettartamú.

BIOSTOP darázs- és légycsapda 
Kiváló csalogató hatása és szexferomon tartalma miatt környezetkímélő módon, nagy hatásfokkal fogja be és gyűjti össze a legyeket és a darazsakat. Alkalmazható házak, nyaralók kertjében, piacon, zöldség-gyümölcs, húsáruüzletek környékén, szőlőtermő helyeken – és bárhol másutt is, ahol zavaró rovarok vannak. 

BIOSTOP farm légycsapda 
Egyszerűen használható, irtószermentes légycsapda, amely kb. 15 000 légy befogására alkalmas. Alkalmazása elsősorban állattartó telepeken, családi gazdaságokban, illetve hús- és élelmiszer-feldolgozó üzemek, szennyvíz-szikkasztó telepek, trágya és szemétdombok közelében javasolt.

BIOSTOP gyümölcslégy csapda 
Gyümölcslégy (muslica) befogására alkalmas irtószermentes, ragasztós rovarcsapda. Felhasználható élelmiszerek, italok környezetében, konyhákban, éttermekben, piacokon, pincészetekben, raktárakban. Csalogató anyaga révén 3-5 héten át hatásosan összegyűjti a rovarokat, számuk ezáltal jelentősen csökkenthető.