A gardrób sokszor nemcsak a ruháinkat tárolja, hanem a ruhamolyoknak is otthonául szolgálhat. A kártételért igazából nem a kifejlett ruhamoly a felelős, hanem az általa lerakott petékből kikelő lárvák. A lárvák kedvenc eledele a gyapjú, a kasmír, a selyem, a pamut, a lenből készült ruhák, a prémek, a tollak és bármiféle szőrme. 

A molyok, ha egyszer beköltöznek, nehéz őket kilakoltatni. De azért van rá mód, hogy kitedd a szűrüket, mutatjuk is, hogyan:

  • Akaszd be a ruhák közé a BioStop ruhamolycsapdát, amely megállítja majd a molyinváziót! Ennek az irtószermentes csapdának az illatanyagát az ember nem érzi, és a ruháknak sem lesz kellemetlen illatuk tőle. Ezzel szemben a szexferomont tartalmazó csapda 10-12 héten keresztül vonzza magához a molyokat, amelyek aztán szépen beleragadnak, ezáltal nem lesznek képesek újabb petéket létrehozni. Klikkelj ide a részletekért: https://megfoglak.hu/termekek/biostop-ruhamolycsapda/
  • Minden évszakban legalább egyszer pakold át alaposan a szekrényed. Azokat a kabátokat, ruhadarabokat is vedd elő ilyenkor, amelyeket ritkán vagy már régen használtál.  A molyok ugyanis abba a ruhába költöznek be előszeretettel, amit alig használsz, mert ott elzárva, zavartalanul tudnak petét rakni, majd kifejlődni.
  • Vászonzsákban narancs, szegfűszeg vagy levendula, esetleg egy kis kámfor kiegészítőfegyverként használható ellenük, mivel ezek illatanyagai megzavarják a kifejlett molyok tájékozódását. Tudni kell azonban, hogy ezek a praktikák nem oldják meg a ruhamoly-problémát, különösen akkor, ha már jelen vannak a kelmék belsejében, védett helyen a fejlődő lárvák. Legfeljebb a ruhásszekrényből a lakás távolabbi zugaiba kergetik a kifejlett molylepkéket.