A csótányok nem éppen a legszerethetőbb élőlények, hiszen nemcsak a küllemük visszataszító, hanem számos baktériummal fertőzhetik meg azt, amihez hozzáérnek, így az ember egészségére is veszélyesek. Sőt, az arra érzékenyeknél még allergiát és asztmát is kiválthatnak.  Szóval a fele sem tréfa, ha csótányok lepik el a lakást, jobb tőlük a lehető leggyorsabban megszabadulni. Érdemes már a megelőzésre is gondolni:

  • Soha ne hagyj kint élelmiszert, be nem csomagolt kenyeret, szalámit, ropogtatni valót vagy bármi ilyesmit! Ugyanis messziről megérzik, ha szabadon hagyott élelem van valahol a lakásban. A morzsákat, ételmaradékokat is mindig takarítsd el. 
  • A szemeteszacskót szintén ne hagyd elöl, főleg ne hagyd fent sokáig a lakásban. Ha tele van, azonnal vidd le a kukába, mert ha sokáig áll szemét a házban, a csótányok akkor is megjelenhetnek. Ezért van az, hogy az elhanyagolt, piszkos házakban gyakrabban találkozhatunk csótányokkal.
  • Érdemes bevetned a Bábolna Bio mászórovarokra és kifejezetten csótányra kifejlesztett rovarirtószereit! Többféle hatékony készítmény közül tudsz választani: Protect Forte® rovarirtó porozószer, Protect Extra® rovarirtó aeroszol, Protect® rovarirtó permet, Protect® csótány- és hangyairtó aeroszol, BioStop® csótánycsapda vagy a Protect Barrier® rovarirtó aeroszol.

Kattints ide a részletekért: https://megfoglak.hu/keres/tartalom/?lan=hu&q=cs%C3%B3t%C3%A1ny