A Tom és Jerry sokak gyerekkorának egyik meghatározó és kedvelt meséje, ahogy Jerry borsot tör Tom orra alá. A csalafinta kisegér mosolyt csal az arcunkra, drukkolunk neki, hogy sikerüljön ismét megszöknie és jöhessen az újabb kaland. Ám mi történik, ha az egér a mi konyhánkba költözik be? Vajon kinek drukkolnánk ekkor? A cicánknak – már, ha van – vagy a fürge, igazi akrobata szürke rágcsálónak? Bárhogy is legyen, van rá megoldás, hogy megszabaduljunk a szürke rágcsálótól.

A fenti kérdésre a válasz valószínűleg az esetek 99%-ban az, hogy mindent megtennénk azért, hogy a szőrös kártevőtől megszabaduljunk. Maximum a kisgyerekünk láthat benne potenciális játszótársat, vagy cukiságfaktort. Amikor az egér beköltözött a lakásban, már nem tűnik olyan jófejnek, mint a Tom elől szaladgáló Jerry. 

Halljuk a neszeket, látjuk az elpotyogtatott ürülékdarabokat, a megrágott élelmiszert, mégsem találjuk őt, vagy lehet már őket, hiszen egy rendkívül szapora állatról van szó. No meg, nem egy válogatós fajta. Szereti a növényi magvaktól elkezdve a különböző gabonaféléken át a magas zsír- fehérje- és cukortartalmú ételeket is, sőt képes a szappant is megenni. Így jobb mihamarabb kipaterolni a lakásból. De hogy találjuk meg? Kifinomult hallásának köszönhetően azonnal észleli, ha felé tartunk és egy pillanat alatt eltűnik és már csak a nyomok maradnak. Nem segít a helyzeten, hogy igazi légtornászokkal van dolgunk, kitűnően egyensúlyoznak köteleken, zsinórokon, ügyesen másznak, miközben rendkívül gyorsak és ha úszásra kerülne a sor, akkor sem vallanak szégyent, könnyen elillannak. 

Ha a hagyományos csapdák csődöt mondtak, érdemes erősebb fokozatra kapcsolni a Protect® rágcsálóirtó granulátummal, amely már egyszeri fogyasztás után is hatásos.

Nagy előnye, hogy felbontás nélkül kihelyezhető az egerek feltételezett útvonalában: a falak réseihez, szekrények mögé, akár alá, ahol könnyen átsuhanhatnak a rágcsálók. Ha csupán 1-2 rágcsálóval állunk szemben, akkor elég 10 méterenként kihelyezni felbontás nélkül 4-4 zacskót az írtószerből. Azonban, ha már elszaporodtak az egyedek, akkor 5 méterenként is tehetjük a 4-4 tasakot. Az irtószer kihelyezésénél fokozottan figyeljünk arra, hogy gyermek és háziállat ne férjen hozzá. Alapszabály, hogy az irtószerek csak beltéren, a ház mellett, illetve közvetlenül a ház körül használhatók. Fontos, hogy mindig a fal mellé tegyük az irtószert, etetőládát, lehetőleg védetettebb, eldugott helyre. Ha a mi Jerrynk nem érzi magát biztonságban, akkor nem eszik a legfinomabb, legcsábítóbb csalétekből sem, vagy csak nagyon keveset. Hasonló elven működük a Protect® rágcsólóírtó pép is, így ha szeretnénk választhatjuk azt is az egerek ellen.

Egy biztos, Jerrynek mennie kell!