A szúnyogok házon kívül és belül is megkeserítik a nyári estéinket, az idei szezon időjárása ráadásul különösen kedvező a vérszívók számára, így mindenki azt keresi, hogyan lehetne őket távoltartani. A testre fújható riasztószerek és a beltéren használható irtószerek, készülékek kínálata széles, van azonban egy olyan készítmény is, amely lakáson kívül és belül egyaránt használható, ráadásul nem csak a szúnyogok ellen hatásos.

Ez a szer a Protect Barrier rovarirtó aeroszol, amely minden ház körüli repülő és mászó rovar ellen hatékonyan véd. Zárt térben és a ház körüli, félig nyitott terekben (terasz, erkély, balkon, lugas) csótányok, hangyák, legyek és szúnyogok irtására egyaránt alkalmas.

A Barrier sokoldalú alkalmazási módja közül az egyik módszerrel a lakótérbe bejutó legyek és szúnyogok száma csökkenthető. Erre utal már a készítmény elnevezése is, hiszen a barrier angolul korlátot, gátat, akadályt jelent. A távoltartó hatás elérése érdekében a készítményt a nyílászárók határoló felületeire (ablakkeret, ajtófélfa, küszöb) kell fújni. A kezelést 30-40 cm távolságból, méterenként 3-4 másodpercig tartó permetezéssel végezzük el. Kültéri alkalmazásnál hasonló módon permetezzük le a Protect Barrier aeroszollal a terasz, erkély, balkon és lugas határoló idomait (például tartóoszlopokat, szegélyeket stb.). Hatástartóssága ebben az esetben az időjárási körülményektől függően akár 8 óra is lehet.

A Protect Barrier közvetlenül a kártevőkre fújva is hatásos, így alkalmazhatjuk az olyan mászó rovarok ellen is, mint például a hangya és a csótány. A rejtett életmódú, lakásban fellelhető rovarok irtására úgy is használhatjuk a Barriert, hogy 30-40 cm távolságból, méterenként 3-4 másodpercig tartó porlasztással lefújjuk azok jellemző búvóhelyeit (szegélyek, bútorok alatti területek, rések, repedések, hasadékok) és vonulási útvonalait (hűtőszekrény környéke, szeméttároló, mosogató, mosdókagyló és fürdőkád külső felszíne, WC-csésze környéke stb.). A kezelést szükség szerint 3 hetente ismételjük meg.

Kültéri alkalmazásnál, vagyis a teraszon, erkélyen, balkonon történő használatkor, szintén fújhatjuk közvetlenül az ott észlelt rovarokra is a készítményt, illetve kezeljük azok búvóhelyeit (rések, repedések, hasadékok), hangyáknál a fészek kijáratát.

A Protect Barrier a már említett kültéri felhasználási móddal segít abban is, hogy nyári estéink ne váljanak a szúnyogokkal vívott küzdelemmé. Ebben segítségünkre vannak a Protect termékcsalád további szúnyogirtó és -riasztószerei.