A patkányok nem kis bosszúságunkra a Föld egyik legsikeresebb állatai közé tartoznak. Titkuk nem pusztán gyors szaporodási képességükben rejlik: intelligensek, óvatosak, ráadásul egyes irtószerek hatóanyagaival szemben immunissá is tudnak válni. 

Az ember közvetlen környezetében a vándorpatkány és a házi patkány él. A vándorpatkány, a legelterjedtebb kártevő rágcsáló Közép-Ázsiából, a Kaszpi-tenger környékéről származik. Világszerte uralkodó fajjá vált, ezért elsősorban a XVIII. századtól végzett a hajós teherszállításnak mondhat köszönetet. Másodsorban pedig a hihetetlen gyors szaporodási képességüknek: egy patkány párnak évente 400-800 utódja lehet. A vándorpatkány 18-25 cm hosszú, szürkésbarna, szürkésfehér hasú. Fülei rövidek, farka testhosszánál rövidebb, szőre gyakran szennyezett.

A házi patkány kisebb méretű, 13-20 cm hosszú lehet, barnás-fekete, sötétszürke hasú rágcsáló. Fülei hosszúak, farka a testénél hosszabb, szőre selymes fényű, tiszta.

A közhiedelemmel ellentétben a patkányok nagyon tiszta állatok, ennek ellenére a testükön található élősködők miatt több súlyos betegség terjesztésért felelősek, többek között szalmonelláért, koleráért, illetve a pestis európai elterjedése is nekik “köszönhető”.

A kártevő rágcsáló jelző sem áll véletlenül a neve mellett, hiszen a gabonát, az élelmiszerraktárakat is károsítják, sőt, akár az élő háziállatokat is megtámadhatja. Elsődlegesen a magas nedvességtartalmú, hulladékokból összehordott táplálékot kedveli (növények, magvak, rovarok), lényegében olyan mindenevő, ami folyamatosan táplálkozni és rágni akar. Fogaik állandó növésben vannak, ebből is adódik a folyamatos rágás kényszere. Szemben az egerekkel, a patkányoknak sokkal több folyadékra van szükségük, amit vagy magas nedvességtartalmú élelmiszerekből vagy vízből nyernek ki. Élelem és folyadék nélkül néhány napon belül elpusztulnak, egymást is képesek felfalni azért, hogy ezt elkerüljék. 

Szakemberek szerint a legjobb védekezés a patkányokkal szemben a megelőzés, ehhez hatékony eszköz lehet a tenyésző és búvóhelyek felszámolása, illetve a számukra táplálékul szolgáló források megszüntetése. 

Ha ezek nem válnak be, otthonod és környezeted megóvása érdekében érdemes olyan irtószert használni, amely már egyszeri fogyasztásnál hatásos.  Amennyiben hatékonyan szeretnél megszabadulni tőlük, ezeket a termékeket ajánljuk.

KILRAT rágcsálóirtó pép - kék színű, új összetételű termék, erősebb fertőzöttség esetén ajánlott. Egyszeri fogyasztás után is kifejti hatását. 

PROTECT rágcsálóirtó granulátum - időjárásálló, 7 darab filterpapírtasakban kiszerelt granulátumot tartalmaz. Már egyszeri fogyasztása is hatásos.

PROTECT rágcsálóirtó pép - piros színű, speciális összetételű pépes csalétek. Friss ízanyagait hosszú időn keresztül megőrzi. Alkalmazása rendkívül egyszerű, már egyszeri fogyasztása is hatásos. A rágcsálók kifejezetten kedvelik.

PROTECT paraffinos rágcsálóirtó blokk – elsősorban nedves helyeken ajánlott a kihelyezése. 12 darab rágcsálóirtó blokkot tartalmaz. 

RaTaTa rágcsálóirtó szer - különleges rágcsálóirtó csalétek keverék, amely egyszerre biztosít kiváló íz hatást (dercés rész) és nélkülözhetetlen rágási felületet (granulátumos rész), ezért a rágcsálók a hagyományos csalétkekkel szemben lényegesen gyorsabban megtalálják és szívesebben fogyasztják.

RODENTOX rágcsálóirtó csalétek - a rágcsálóirtó csalétek hordozóanyaga élelmiszeripari minőségű szemes búza, amely a rágcsálók számára természetes tápanyagforrást biztosít.