A melegebb idővel a legyek is megjelennek a lakásunkban és a ház körül, hiszen többet van nyitva az ajtó, ablak, és már kint is tudunk főzni, étkezni. A legyek jelenléte nemcsak idegesítő, hanem veszélyes is, hiszen betegségeket terjeszthetnek. Ezért fontos, hogy a közvetlen környezetünkben védekezzünk ellenük. Mutatjuk, hogyan!

MILYEN betegségeket terjeszthetnek a legyek?
A házi legyek többféleképpen is képesek a különböző kórokozókat átadni, ha rászállnak valamire. Például a lábukkal hozzák magukkal azokat a mikroorganizmusokat, amiket hulladékról, trágyáról vagy állati tetemekről szednek össze. Ha rászállnak a bőrünkre vagy az ételünkre, könnyen továbbadják a bacilust. A nyálukkal és ürülékükkel ugyanilyen könnyedén fertőzhetnek, amikor leszállnak a lakásban, vagy a kerti asztalnál. Mivel a legyek emésztése nagyon gyors, bélrendszerünkben nem maradnak meg sokáig a kórokozók, így képesek azokat könnyedén más gazdatestnek átadni.
A legyek több mint 200 baktériumot hordozhatnak, és több mint 65 betegséget képesek ezáltal terjeszteni, ilyen a tífusz, a kolera és a tuberkulózis is, de akár még egy szalmonella fertőzésért is ők lehetnek a felelősek. Ha gyorsan elzavarjuk őket az ételről és magunkról, nem kell aggódnunk, de a betegségek elkerülése érdekében, önmagunk és családunk egészségének védelme érdekében jó, ha lakókörnyezetünkben összefogjuk és irtjuk is a betegségeket terjesztő legyeket.

MIT vessünk be ellenük?
A PROTECT és BioStop termékcsaláddal többféleképpen is védekezhetünk a legyek ellen. A gyors hatás elérésére válasszuk a PROTECT légy- és szúnyogirtó aeroszolt vagy a PROTECT BARRIER rovarirtó aeroszolt, mindkettőt a házban, lakásban, illetve a terasznál, lugasnál is alkalmazhatjuk. Zárt, valamint féligzárt vagy nyitott tereken a termékek használati útmutatása némileg eltér, a megfelelő hatás elérése érdekében ezért mindkettőt a leírtaknak és a helyszínnek megfelelően permetezzük.
Az aeroszolok mellett több hatékony irtószermentes, legyek megfogására alkalmas csapdát is találunk BioStop termékportfóliónkban. A BioStop darázs- és légycsapdát  és a BioStop légycsapdát vagy a BioStop légyfogó szalagot egyaránt használhatjuk a legyek ellen. A speciális csalogatófolyadékot tartalmazó csapdákat a darazsak és legyek nagy távolságból is megérzik, illatanyaguk magához vonzza őket, mint egy mágnes, majd beleszállva ott ragadnak és elpusztulnak. A tartóedény és a fedél kialakításának köszönhetően a csapda könnyen összeállítható. Ha muslincák, azaz gyümölcslegyek jelenlétét tapaszatljuk az otthonunkban, akkor a BioStop gyümölcslégycsapdát használjuk a megfogásukra.

Felhasználás előtt mindig olvassuk el a termékek címkéjét, és a felhasználási utasításban leírtakat minden körülmény között tartsuk be!