A fagyok elmúltával nemcsak mi kezdjük el intenzívebben a kerti munkát, hanem vakondok is. A védett állatokat irtani tilos, de távoltartásuk szabad. Legjobb, ha már az első megjelenésükkor vagy az előtt teszünk ennek érdekében.

Az enyhébb teleken már hozzászokhattunk, hogy fagymentes időben szinte bármikor meglephetnek bennünket a kertben a vakondok, aktívakká azonban a fagyok elmúltával, március-áprilisban válnak. A fagyott talajban ugyanis nem tud ásni, így hiába nem alszik téli álmot, az időről időre vagy tartósan átfagyott föld gátolja a járatépítését, így aztán a vakondtúrást sem csinál nekünk. A vakond ugyan valójában hasznot hajt a kártevők pusztításával, azonban a mellékhatásként feltúrt ágyások vagy pázsit láttán a kertészkedők mégis inkább kerítésen kívül akarják tudni őket.

 

A Protect® Natural távol tartja a vakondot

A vakond elleni, gyakran sziszifuszi és kudarcokkal teli küzdelemben lehet a segítségünkre a Protect® Natural vakondriasztó golyók.  Ezek lebomló, komposztálható anyagból készültek, és természetes eredetű illóolajat tartalmaznak, amely a vakond számára kellemetlen illatot áraszt, és arra ösztönzi, hogy elhagyja a területet, vagy nem menjen be oda.

Alkalmazásuk egyszerű, el kell távolítani a földet a vakondtúrásokról, majd bele kell helyeznünk a golyókat (2-3 darabot), és visszatemetni a földet. A kihelyezéskor arra érdemes figyelni, hogy ne befelé űzzük a kertbe a vakondot, hanem kifelé, ez alapján válasszuk ki a túrásokat. Javasolt a kert közepén lévő túrásokkal kezdeni és úgy haladni a kerítés felé. Használjunk kesztyűt, vagy a golyók elhelyezése után alaposan mossunk kezet! Mivel biológiailag lebomló anyagról van szó, a golyókat nem kell kivenni a túrásokból később sem. 

További részletes termékinformáció itt található: https://megfoglak.hu/termekek/protect-natural-vakondriaszto-golyo/