Itt a tavasz, a hangyák is előbújnak rejtekhelyeikről, bárhol a házban feltűnhet hosszú menetoszlopuk. Begyűjtik az eleséget, majd visszatérnek oda, ahonnan jöttek. De nemcsak vonulgatnak, hanem rajzanak is! Előfordulhat, hogy pont a mi függönyünkön landol és kavarog sok ezernyi szárnyas hangya! A hangya és a szárnyas hangya nem két különálló faj, hanem egy és ugyanaz. Szárnyat csak párosodás előtt növesztenek, rajzásuk nászrepülés.

A megtermékenyített nőstény elsődleges feladata, hogy új bolyt alapítson, és ha kedvezőnek ítéli meg a feltételeket, akkor előfordulhat, hogy a szabad természet helyett a lakásunkat választja. Éppen ezért nagyon fontos, hogy körültekintően végezzük el az ártalmatlanításukat. A hagyományos házi praktikákat ez esetben nyugodtan kihagyhatjuk, hiszen ilyenkor azonnali radikális beavatkozásra van szükség. Például a gyorsan ható PROTECT Extra rovarirtó aeroszolra.

 

Más esetekben házi szerekkel is próbálkozhatunk. Mivel a hangyák érzékenyek a szagokra, tehetünk különböző  illatos anyagokat a behatolási pontjaikra és a vonulási útjukba: például citromkarikát, fahéjat, levendulát, savanyú uborkát. Ám ezek csak riasztó hatással bírnak. Ha visszamerészkednének, folytassuk a hadviselést sütőporral vagy szódabikarbónával, esetleg cukrozott bóraxszal. A finomnak tűnő falatok végzetesek lehetnek számukra, ugyanis a bolyba hordva – a mi szerencsékre – az egész kolóniát elpusztíthatják.

 

Ha nagyon pechesek lennénk, és az összes praktikánkkal felsülnénk, vagy rögtön biztosra szeretnénk menni, vessünk be „vegyi fegyvereket”! Például a szárnyas hangyák ellen a már kipróbált PROTECT Extra rovarirtó aeroszolt. De jöhet a PROTECT Forte rovarirtó porozószer is. Nem vallanánk kudarcot a PROTECT hangyairtó vagy a PROTECT Barrier rovarirtó aeroszolokkal sem. Ezek egyébként hatásosak a lakásban megbúvó más mászó rovarok ellen is. A csúcsfegyver a PROTECT Combi hangyairtó csalétek. Ennek alkalmazásával ugyanis nemcsak a szemünk elé kerülő hangyáktól szabadulhatunk meg, hanem a boly teljes állományától.

 

A fáraóhangyákminden évszakban kísértenek. Ezek a trópusi eredetű kis testű hangyafélék a sötét, meleg, párás helyeket kedvelik, megjelenhetnek a víz- és fűtőcsövek mentén, a fürdőszobában, konyhában, de akár a kórházak steril műtőiben is. Minden ehetőt elfogyasztanak. A lakás bármelyik zugában bármikor felbukkanhatnak, de fészkük a fal réseiben van, ezeken keresztül nyugodtan járkálnak emeletről emeletre. Roppant szaporák. Ha valakinek fáraóhangyákkal akadna dolga, bele se fogjon a különböző házi praktikák kipróbálásába! A helyzet sokkal komolyabb annál, hogy kísérletezgetésekkel menjen el az idő! A lehető legbiztosabb megoldás a PROTECT fáraóhangya-irtó csalétek.