Nem reprezentatív felmérésünk szerint a többség számára sokkal idegesítőbb az éjszakai nyugalmat megzavaró szúnyog jellegzetes cérnavékony hangja, mint maga a csípése. De miért köröz bosszantó zümmögéssel pont a fülünk körül? A vérszívó nőstényt a jövendő áldozata által kilélegzett szén-dioxid vezeti nyomra. Ennek minél magasabb koncentrációját keresve – előre-hátra repülve – azonosítja be a gazdatestet. A zümmögő hang pedig a szúnyogszárny verdesése, amely csak akkor hallható, ha elég közel van a fülünkhöz. Ám a szúnyog nem a fejhez, sokkal inkább a lábfejhez vonzódik.

Jó hírünk van, a legyek ellen bevetett házi praktikák a szúnyogok ellen is esélyesek: ők sem bírják a finom növényi illatokat. Fodormentával, citrommal, szegfűszeggel vagy eukaliptuszolajjal mi is megzavarhatjuk az ő nyugalmukat. 

Tipp 1: keverjünk 2 dl vízbe 20-30 cseppet valamelyik növény illóolajából. Töltsük szórófejes flakonba, és használjuk szükség szerint. Tipp 2: fordítsuk előnyünkre, hogy a szúnyog repülési képességei igen szerények, így légáramban nemigen tud szálldogálni. Egy bekapcsolt ventilátorral könnyen harcképtelenné tehető.

Ha biztosra akarunk menni, válasszunk tartós hatású profi megoldást!

PROTECT szúnyogirtó készülék + 10 db lap

PROTECT szúnyogirtó készülék folyadékkal – utántöltővel

A lehető legkényelmesebb megoldás! Mindkét készülék lappal és folyadékkal egyaránt használható, és utántöltős kiszerelésben is megvásárolható. A szerkezetbe helyezett illatmentes lap, illetve folyadék garantáltan elbánik a helyiségbe berepülő vérszívókkal. A konnektorba sem kell állandóan ki-be dugdosni, hiszen, ha már nem akarjuk használni, egyszerűen kikapcsolható az oldalán lévő billentyűvel. A készülékek 90 fokban elfordíthatók, így minden állású konnektorban használhatók. A folyadékos változat napi 8 órán keresztül használva 45 napon át kitart. 

PROTECT légy- és szúnyogirtó aeroszol 

A kellemes citrom illatú permet azonnali védelmet nyújt. Felhasználni a flakon címkéjén leírtak szerint kell: fújjuk körbe a helyiséget körülbelül 5 másodpercig úgy, hogy a szórófejet felfelé, a palackot függőlegesen tartjuk. Utána legalább tíz percig ne nyissunk ajtót-ablakot.