Beköszöntött a nyár és vele a nyaralás időszaka, aki teheti a vízpartok felé veszi az irányt. Kénytelenek vagyunk azonban ilyenkor kellemetlen vendégekkel is számolni, amik akár régen várt pihenésünket is rémálommá tehetik. Kora tavasztól egészen az őszi, téli hideg napokig ugyanis szinte állandó gondot, bosszúságot okozhatnak a szúnyogok, és persze nem csak a vízparton. Napközben is nagyon meg tudják nehezíteni életünket, de akár esti pihenésünket is tönkretehetik. Ki ne emlékezne olyan éjszakára, amikor órákon át vadászott a szobában rekedt rovarokat, mert képtelen volt aludni tőlük.

Sajnos jelenlétük nem csak bosszúságot, hanem komoly veszélyt is hordoz magában. Az utóbbi években olyan új, egzotikus fajták jelentek meg itthon, amik korábban kizárólag trópusi övezetben voltak ismertek. Ezek korábban azért nem okoztak problémát Európában és Magyarországon sem mert megfelelő klíma hiányában képtelenek voltak túlélni. A helyzet azonban sajnos megváltozott. Az éghajlatváltozás hatására már nálunk is megfelelő klímára leltek, ami kiegészül azzal, hogy ellenállóbbá váltak. Az új jövevények közül az egyik legismertebb, a tigrisszúnyog, amely csípésével több, mint húsz féle kórokozót képes átvinni egyik emberről a másikra. Nem csak magunk miatt kell azonban aggódnunk, az új fajták között több olyan is akad, amelyik döntően állatokra, jellemzően kutyákra jelentenek veszélyt. 

Ebben a helyzetben pedig nincs más megoldás csak a védekezés!

Ismert, hogy a szaporodásukhoz elengedhetetlen a víz, az kisebb-nagyobb vízfelület, például tócsák, víztároló hordók jelenléte. Számuk csökkentésének tehát egyik legegyszerűbb módja, ha ezeket megszüntetjük kertjeinkben, vagy ha ezt nem akarjuk megtenni, akkor vízgyűjtőinket letakarjuk, esetleg a szokásosnál sűrűbben cseréljük bennük a vizet. 

A szúnyogok a verejtékben lévő tejsav és a kilélegzett szén-dioxid alapján keresik áldozatukat, de az édes szagok és az érett sajtszag is vonzza őket. A testrészeket sem egyformán támadják meg, a kézfejet például gyakrabban választják, mint a kart, de csábítja őket a mozgás is. Futás, kerékpározás után fel kell készülünk arra, hogy megtalálnak minket.  

Bármennyire is kellemetlen jelenlétük, gyorsan és hatékonyan fel tudjuk venni velük a harcot, mert számos szer áll a rendelkezésünkre. 

A testre használható riasztószerekből igen széles skála áll rendelkezésre. 

Ezek közé tartozik a citrus illatú PROTECT FAMILY szúnyog- és kullancsriasztó. A készítmény vékony rétegben alkalmazható. A riasztószer 7 órán keresztül nyújt védelmet a szúnyogok csípése ellen, és bizony az ázsiai tigrisszúnyogok távoltartására is alkalmas. A kullancsokat pedig 2 órán keresztül tartja távol. A PROTECT FAMILY szúnyog -és kullancsriasztó családi kiszerelésben kapható, amely a kategóriájában a legnagyobb kiszerelés.

A PROTECT RANGER szúnyog- és kullancsriasztó aeroszol extra védelmet nyújt használója számára. Alkalmas a csípőszúnyogok, kullancsok és púposszúnyogok riasztására, távoltartására. A készítményt 2-5 cm távolságból kell a védendő bőrfelületre permetezni, majd ujjunkkal egyenletesen eloszlatni. Különösen ajánljuk horgászoknak és túrázóknak.

Hasonlóan hatékony a PROTECT NATURAL szúnyog- és kullancsriasztó permet.  Ezt a szert is a védendő bőrfelületre kell permetezni, amit ajánlott szintén egyenletesen szétdörzsölni. A riasztó hatás fokozása érdekében a ruházat (elsősorban a gallér, mandzsetta, zokni, nadrág szára) is kezelhető. Természetes alapanyagú, így azok is használhatják, akiknek kiemelten fontos a vegyszermentes riasztószer használat.

A PROTECT JUNIOR szúnyog- és kullancsriasztó permet gyermekek esetében is alkalmazható. Dermatológiailag tesztelt. Már 6 hónapos kortól használható. Természetes eredetű hatóanyagot, az eukaliptuszfa olajának kivonatát tartalmazza. A felvitel vastagságától függően, a vérszívó ízeltlábúakat akár 4 órán keresztül is képes távoltartani.  

A PROTECT INCOGNITO szúnyog- és kullancsriasztó permet szintén használható gyermekek esetében. E mellett a hölgyek körében keresett, miután akár egy kis női táskába is besimul, így bárhol és bármikor használható. Ráadásul inkognitóban, hiszen színtelen, szagtalan, nem toxikus és kellemes érzést kelt a bőrön.

Ezen felül persze nem csak a bőrünkre, hanem otthonunkban, nyaralónkban használható szer is rendelkezésre áll. A PROTECT légy- és szúnyogirtó aeroszol azonnali hatást biztosít zárt térben, ami biztosan nagy megkönnyebbülést jelent a helyiségben tartózkodóknak. A PROTECT légy- és szúnyogirtó aeroszol a 400 ml-s kiszerelés mellett praktikus 200 ml-s változatban is elérhető.

A következő hírlevelünkben a beltéren használható elektromos szúnyogirtó termékeinket mutatjuk be.