Az ágyi poloskákat összeszedhetjük bárhonnan: munkába menet a villamoson, egy jól sikerült hosszúhétvégén a szállodában, egy baráti összejövetelen, vagy akár egy használt bútor vásárlása során is. Ha pedig már velünk jöttek, akkor csípnek is, ebben biztosak lehetünk. Méghozzá éjjel. Reggelre pedig mintha mi sem történt volna visszahúzódnak búvóhelyükre, hogy amint leszáll az est újra támadásba lendüljenek. 

Nem segít a helyzeten, hogy a nőstény ágyi poloska naponta 2-3 petét rak, így, ha nem vigyázunk, hamar egy teljes kolónia táplálékforrásává válhatunk. A potyautasunk befészkeli magát hozzánk és elkezd berendezkedni és szaporodni.

Ugyan betegségeket nem terjesztenek, de csípéseik rendkívül kellemetlenek, nagyok és fájdalmasak tudnak lenni. Kiirtásuk pedig nem egyszerű. Hiába dobjuk ki mondjuk a matracot, vagy az ágyunkat, amelyben alszunk, lehet, hogy az apró rovar nem is ott tölti a nappalokat. Hanem az éjjeliszekrényben. Egy kép háta mögött. A könyvespolc könyvei között. A fal repedésében. A függönyön. Bárhol ott lehetnek.

A Protect speciális irtószere azonban jól használható ellenük, ha a takarítás során befújunk vele az elhúzott bútorok mögött, az ágy környékén, az ablakok-, ajtók, parketta és a lambéria réseinél. A Protect® ágyipoloska- és bolhairtó permet kifejezetten e kártevők ellen véd, kiűzi őket a rejtekhelyükről, rovarfejlődés-gátló hatóanyaga pedig megszakítja a peték, lárvák fejlődését. Nagy előnye, hogy színtelen és szagtalan, így a lakásban bárhol alkalmazható, hogy nyugodtan teljenek az éjszakák és gondtalanul töltődhessünk fel a következő napra. Amikor már nagy a baj, megéri szakemberhez fordulni, hogy megkeresse a kártevőket és segítsen megszabadulni tőlük.